Tuesday 5 August 2008

Mеренг жигнэмэг





орц:

* 2 өндөгний цагаан
* 1 амттаны халбага уксус
* чимх давс
* 1/2 амттаны халбага almond охь
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 стакан нунтаг сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Өндөг, уксус, давсаа холино. Цасан цагаан болтол нь хутгана.
  2. Охиудаа (almond, ваниллин) нэмнэ.
  3. Бэлдмэл дээрээ амны халбаганы тусламжтайгаар сахараа нэмж эхлэнэ. Нэг удаад 1 амны халбагыг нэмээд, хэсэг хутгааад, 1 амны халбага сахар нэмнэ. Ийм маягаар бүх сахар дуусхад зуурмаг маань өтгөн хэвлэж болохоор болсон байна.
  4. Тостой цаас тавцан дээрээ дэвсээд крем шахагч уутанд зуурмагнаасаа хилж хэв оруулан шахна. Крем шахагч байхгүй бол амны халбагаар халбагадаад тавиад байж болно.
  5. Эцэст нь жигнэмэгээ 120 градуст халаасан зууханд нийн 30-40 минут жигнэнэ (хатаана).
Video

No comments: