Thursday, 14 August 2008

Шоколадтай капкек


Жор Cupcake Bakeshop блогийн эзэн Cheryl-ынх.

25 ш кaпкек

Орц:

* 200 гр хар шоколад
* 343 гр масло
* 2+1/4 стакан (445 гр) сахар
* 8 өндөг
* 1+1/4 стакан (180 гр) гурил
* 1/4 стакан (30 гр) какао
* 1+1/2 стакан (7 гр) хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 цайны халбага давс

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халаана. Хэвэндээ зориулалтын цаасаа дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. Шоколадаа жижиглэн хэрчээд маслоны хамтаар ууранд хайлуулна.
  3. Гал дээрээс аваад сахараа нэмнэ. 10 минут хөргөнө. 1 минутын эцэст цахилгаан холигчоор 3 минут хутгана.
  4. Дараа нь өндгөө нэг нэгээр нэмэн, нэмэх бүрдээ 10 секунд хутгана.
  5. Өөр нэгэн саванд гурил, какао, давс, хөөлгөгч нунтгаа шигшинэ. Шоколаднь бэлдмэлээ нэмээд нийцтэл нь хутгана.
  6. Зуурмагаа хэвнийхээ 3/4′ыг дүүргэ хуваана. 25 минут жигнэнэ.

Шоколадтай ганашан крем

Орц:

* 400 гр хар шоколад
* 1 стакан крем (Шоколадан чимэглэл

Орц:

* 160 гр цагаан шоколад
* дээр нь өнгө оруулах орц (
писташио, хатаасан чангаанз (apricot), хатаасан илжигэн чих (fig), бөөрөлзгөнө...)

Бэлтгэх нь:
  1. Шоколадаа ууранд хайлуулаад тостой цаас дэвссэн тавцан дээр асган (3 мм зузаантай) тэгшлэнэ.
  2. Жижиглэн хэрчсэн өнгө оруулах орцоо жигд тараан цацаад 1-2 цаг өрөөний темпратурт байлгана. Дараа нь хөргөгчинд хийнэ. энэхүү чимэглэлийг нэг өдрийн өмнө бэлтгэхийг/хийхийг зөвлөсөн байна. Царцсан шоколадаа хүссэн хэлбэрээрээ, хүссэн хэмжээгээрээ хуваагаад капкекээ чимнэ.
Cafefernando

No comments: