Жор Cupcake Bakeshop блогийн эзэн Cheryl-ынх.
25 ш кaпкек
Орц:
* 200 гр хар шоколад
* 343 гр масло
* 2+1/4 стакан (445 гр) сахар
* 8 өндөг
* 1+1/4 стакан (180 гр) гурил
* 1/4 стакан (30 гр) какао
* 1+1/2 стакан (7 гр) хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 цайны халбага давс
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 180 градуст халаана. Хэвэндээ зориулалтын цаасаа дэвсэж бэлтгэнэ.
- Шоколадаа жижиглэн хэрчээд маслоны хамтаар ууранд хайлуулна.
- Гал дээрээс аваад сахараа нэмнэ. 10 минут хөргөнө. 1 минутын эцэст цахилгаан холигчоор 3 минут хутгана.
- Дараа нь өндгөө нэг нэгээр нэмэн, нэмэх бүрдээ 10 секунд хутгана.
- Өөр нэгэн саванд гурил, какао, давс, хөөлгөгч нунтгаа шигшинэ. Шоколаднь бэлдмэлээ нэмээд нийцтэл нь хутгана.
- Зуурмагаа хэвнийхээ 3/4′ыг дүүргэ хуваана. 25 минут жигнэнэ.
Шоколадтай ганашан крем
Орц:
* 400 гр хар шоколад
* 1 стакан крем (Шоколадан чимэглэл
Орц:
* 160 гр цагаан шоколад
* дээр нь өнгө оруулах орц (писташио, хатаасан чангаанз (apricot), хатаасан илжигэн чих (fig), бөөрөлзгөнө...)
Бэлтгэх нь:
- Шоколадаа ууранд хайлуулаад тостой цаас дэвссэн тавцан дээр асган (3 мм зузаантай) тэгшлэнэ.
- Жижиглэн хэрчсэн өнгө оруулах орцоо жигд тараан цацаад 1-2 цаг өрөөний темпратурт байлгана. Дараа нь хөргөгчинд хийнэ. энэхүү чимэглэлийг нэг өдрийн өмнө бэлтгэхийг/хийхийг зөвлөсөн байна. Царцсан шоколадаа хүссэн хэлбэрээрээ, хүссэн хэмжээгээрээ хуваагаад капкекээ чимнэ.
No comments:
Post a Comment