Tuesday, 12 August 2008

Луувангийн шөл





Орц:

* 3 амны халбага үрсэн лууван
* тал амттаны халбага гурил
* эрхий хурууний хумсын чинээ масло
* 250 мл ус
* 2-3 амны халбага сүү (зарим улсад хүүхдийн эмч нь 1 наснаас доош хүүхдэд сүү хэрэглэхийг дэмий гэж үздэг гэсэн.)
* 1 чимх давс (1 наснаас дээш хүүхдэд)

Бэлтгэх нь:
  1. Луувангаа үрүүлийнхээ хамгийн нарийн хэсгээр үрнэ.
  2. Масло хайлуулаад гурилаа нэмнэ.
  3. Үрсэн луувангаа нэмээд хэсэг хуурна.
  4. Усаа нэмнэ. Байнга хутгаарай. Бөөгнөрүүлж болохгүй шүү.
  5. Нийцхээр нь таглаад луувангаа зөөлөртөл буцалгана.
  6. Эцэст нь сүүгээ нэмээд луувангийн шөл маань бэлэн боллоо. Хүсвэл блендэрдэж зутан маягаар сервислэж болно.

No comments: