Орц:
* 3 стакан гурил
* 1 стакан самар, нүдсэн (hazelnut)
* 1 стакан сахар + дээр нь цацах сахар
* 4 өндөг
* 60 гр масло
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
Бэлтгэх мь:
- Зуухаа 180 градуст халаана. Тавцангаа тослож бэлтгэнэ.
- Гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшинэ. Масло, сахараа хөөсөртөл нь хутгана. 3 өндгөө нэг нэгээр нэмэн, нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана. Ваниллины охио нэмнэ, холино. Гурилаа нэмнэ. Нийцүүлнэ.
- Гараа сайтар хуурай гурилаар гурилдаад зуурмагныхаа талыг аван 30 см урттай 5 см диаметртэй сувина. Тослож бэлтгэсэн тавцан дээрээ тавина. Үлдсэн зуурмагаа мөн адил бэлтгээд тавцан дээрээ хооронд нь 5 см зайтай тавина.
- Сувиж бэлтгээд, тослосон тавцан дээр тависан зуурмаган дээрээ зөөлөн дарж хавтгайлна. Үлдсэн өндгөө хутгаад багсны тусламжтайгаар зуурмаган дээрээ түрхээд ахиухан сахар цацна.
- Халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийж 25 минут жигнэнэ. 12.5 минутанд тавцангийнхаа байрлалыг солино/ тавцангаа эргүүлнэ.
- 25 минутын эцэст жигнэмэгээ гаргаад 20-30 минут хөргөнө. Зуухныхаа халууныг 150 градус болгон буулгана. Жигнэмэгээ 2 см зузаантай хэрчээд хэрээстэй давцан дээр өрөөд дахин 30 минут жигнэнэ.
No comments:
Post a Comment