Friday 22 August 2008

Clementine, оливийн тостой кекс




Alice Medrich-ны “Pure Dessert” номны “Olive Oil and Sherry Pound Cake” жорноос санаа авав.

Орц:

* 2 стакан гурил
* 1.5 цайны халбага хөөлгөгч нунтаг
* нэг чимх давс
* 1 стакан сахар
* 2/3 стакан оливийн тос
* 2 амны халбага clementine-ы үрсэн хальс*
* 3 ш өндөг
* 1 стакан clementine-ы (улбар шардуу хальстай мандарин шиг жимс байдаг даа) шүүс*

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халаана. 30*10 см хэвээ тослож бэлтгэнэ.
  2. Гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшиж бэлтгэнэ.
  3. Сахараа clementine халистай сайтар үрэн нэг саванд хийнэ. Оливийн тосоо нэмээд өндөр хурдтайгаар нийцтэл нь хутгана. Өндгөө нэг нэгээр нь нэмээд нэмэх бүрдээ 3-5 минут нийцтэл нь хутгана. Холигчоо түр зогсоон хуурай орцныхоо 1/3-г нэмнэ, нийцүүлнэ. Гурилаа зуурмагтаа нийцхээр нь холигчоо дахин хэсэг зогсоогоод сlementine-ны тал шүүсээ нэмнэ, нийцтэл хутгана. Дараа нь гурилнь 1/3-г нэмээд үлдсэн шүүсээ, үлдсэн гурилаа нэмнэ. Нэмэх бүрдээ нэмсэн орцоо зуурмагтаа (бага хурдтайгаар) нийцтэл хутгана.
  4. Зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд болтол нь (50 минут хэртэй) шарна. Бэлэн болсон кексээ 15 минут хэртэй хэвэнд нь амраагаад хэвнээс нь гаргаж сервислэнэ.
Зүүлт

* 2 ш clementine-аас 1 стакан шүүс, 2 амны халбага clementine үрсэн хальс гарна. Энэхүү жорыг clementine-аас гадна лимон, жүржээр хийж болно.


CafeFernando

No comments: