Monday, 25 August 2008

Самартай, жимсний чанамалтай жигнэмэг


Орц: (25 ш)

* 1 стакан гурил
* 1 стакан самар
* 125 гр масло, өрөөний темпратурт
* 1/4 стакан сахар
* 2/3 стакан жимсний чанамал

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халааж, давцангаа тослож бэлтгэнэ.
  2. Самараа сайтар нухна, нунтагласан самараа гурилтайгаа холино.
  3. Өрөөний темпратур дахь маслоо сахарьн хамтаар 5 минут хэртэй хутгана. Гурил, самрын нунтагны холимогноосоо бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Бэлэн болсон зуурмагаа 30 минут хөргөгчинд хийж амраана.
  4. 30 минутын дараа зуурмагаа гаргаж ирээд 25 хуваана. Тус бүрийг бөөрөнхийлөөд, голд нь эрхий хуруугаараа дарж хонхор үүсгэнэ.
  5. Тослож бэлтгэсэн тавцан дээрээ хооронд нь 5 см зайтай өрөөд зуухандаа хийж шаргалттал нь (12-15 минут) жигнэнэ.
  6. Жигнэмэгүүдээ гаргаад өрөөний темпратурт хөрөхөөр нь хүссэн жимсний чанамалаа хонхорхойд нь хийгээд сервислэхэд бэлэн боллоо.
CafeFernando

No comments: