Tuesday, 19 August 2008

Хонг Конг маягийн өндөгтэй тарт


Орц:

Сууринд:

* 1 стакан нунтаг сахар
* 3 стакан гурил
* 1 стакан масло
* 1 өндөг
* 2 дусал ваниллины охь

Дээр нь:

* 2/3 стакан сахар
* 1 1/2 стакан ус
* 9 өндөг
* 2 дусал ваниллины охь
* 1 стакан сүү

Бэлтгэх нь:
  1. Гурил сахараа холино. Масло нэмээд сэрээгээр сайтар холино. Өндөг, ваниллины охио нэмээд зуурна. Зуурмагаа 12 хуваагаад тослож бэлтгэсэн хэвэнд хийнэ. 2 гарынхаа эрхий хуруунуудыг ашиглан (хүсвэл илдээд байрлуулж болно) гурилаа нимгэлнэ.
  2. Зуухаа 230 градуст халаана. Усандаа сахараа хийгээд буцалгана. Сахар хайлангуут гал дээрээс аваад хөргөнө. Хутгасан өндөг, сүү, ваниллины охио нэмээд хэвэндэээ дэвсэж бэлтгэсэн зуурмагаа дүүргэнэ.
  3. Шаргалттал нь (15-20 минут) шарна.

No comments: