Орц:
Гуриланд:
(жорыг Kate Zuckerman-ы “The Sweet Life: Desserts From Chanterelle” номноос авав.)
* 1 1/4 стакан гурил
* 1/3 стакан сахар
* 1/3 стакан бор сахар
* 1/4 цайны халбага давс
* 125 гр масло
Жимстэй хэсэгт:
* 4 ш том тоор (peach)
* 1 стакан буцалсан ус
* 1/3 стакан сахар
* тал лимоны шүүс
* 3 ш Star anise
* 1 ш ваниллины буурцаг (ваниллин гэдэг нь хиймлээр гаргаж авдаг бүтээгдэхүүн бөгөөд ориг ваниллиныг vanilla orchid-оос гаргаж авдаг байна.)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Давс, сахар, гурилаа холино. Маслоо жижиглэж хэрчиж нэмнэ. Эрхий, долоовор, дунд хурууныхаа тусламтайгаар хуурай гурил үлдэхгүй болтол нь имрэнэ.
- Өөр нэгэн саванд буцалсан ус, сахар, ванилла (үрийг нь гаргасан байна.), ваниллагийн үр, Star anise-аа хийгээд сахараа хайлтал дунд зэргийн гал дээр хутгана. 4. Тоороо хутгаар 2 зүсээд буцалж буй сахартай усандаа хийж 10 минут чанана. Галаа унтраагаад тоороо шүүж аваад хүйтэн мөстэй усанд хийж хөргөнө(хэт болохоос хамгаалахын тулд).
- Тоороо хөрөхөөр нь арилгаад, үрийг нь авна.
- Дөрвөлжлөн хөрчээд сахарны уусмалдаа хийж 20-25 минут байлгана.
- Тоороо буцааж шүүж аваад тавцан дээрээ тавина. 2 амны халбага сахарны уусмал нэмнэ. Дээр нь гурилнаасаа жигд тараана. Гурилан дээрээ дарж болохүй шүү!
- 190 градуст халаасан зууханд хийн шаргалттал нь (25-30 минут) шарна. Гаргаж ирээд хориод минут хөргөсөний өцөст сервислэхэд бэлэн боллоо.
No comments:
Post a Comment