Sunday, 3 August 2008

Мөөг


Орц:

Зуурмагт:

* 200 гр масло
* 2 стакан сахар
* 1 стакан цөцгий (sour creme)
* 1 ш өндөг
* 1 стакан төмсний цардуул
* 800 гр гурил
* 10 гр ваниллин
* чимх давс
* 1 цайны халбага давс
* 1/2 амны халбага уксус

Чимэглэхэд:

* 2/3 стакан сахар
* 4 амны халбага ус
* 1-2 амны халбага какао
* хар poppy seed

Бэлтгэх нь:
  1. Масло, сахараа холиод сайтар хутгана.
  2. Цөцгийгээ нэмнэ.
  3. Өндөг, ваниллин, давсаа нэмнэ.
  4. Төмсний цардуулаа нэмээд нийцүүлнэ.
  5. Хөөлгөгч нунтгаа нэг халбаган дээр тавиад цагаан цуугаа нэмж хайлуулна. Зуурмаг дээрээ нэмнэ.
  6. Гурилаа нэмнээд зуурна.
  7. Гурилаа 2 хуваагаад, талыг нь хушаганы дайтай тасдаж аваад мөөгний толгой/малгай хэлбэрт оруулан бөөрөнхийлнө. Үлдсэн гурилаар мөөгөндөө иш бэлтгэнэ.
  8. 180 градуст халаасан зууханд тостой цаасаар жижиг жижиг конус бэлтгээд ишинд нь углаад багахан ягаартал нь шарна.
  9. Сахараа усандаа хайлуулна.
  10. Жигнэмэгүүдээ халуун дээр нь малгайны доор иш байрлуулж болохуйц нүх гаргана.
  11. Ишны шовх үзүүрийг сахартай усанд дүрээд малгайд ухаж бэлтгэсэн нүхэнд байрлуулна. 30 минут амраана.
  12. Мөөгний ишны доод үзүүрийг сахартай усандаа дүрж гаргаж ирээд poppy seed-ндээ өнхрүүлээд 30 минут амраана.
  13. Үлдсэн сахартай уусмал дээр какао нэмж буцалгаад мөөгнийхөө малгайг дүрнэ. Нэг шөнө хатаагаад сервислэнэ.
эх сурвалж

No comments: