Thursday 14 August 2008

Ганаштай тарт


Тартны сууринд

Орц:

* 1 1/2 стакан гурил
* 1/2 стакан нунтаг сахар
* 1/4 цайны халбага давс
* 125 гр масло
* 1 өндөгний шар

Ганашанд


Орц:

* 330 гр bittersweet шоколад
* 1 1/4 стакан крем (heavy cream)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Гурил, сахар, давсаа холино.
  3. Масло нэмээд сайтар холино.
  4. Өндөгний шараа нэмнэ.
  5. Гурилаа сайтар нухна, тостой цаасанд ороогоод хөргөгчинд 1 цаг амраана.
  6. 23 см тартны хэвийг тослож бэлтгээд голд нь гурилаа тавина.
  7. Хоёр гарынхаа эрхий хуруунуудыг ашиглан гурилаа жигд тараана. Уутны завсар тавиж байгаад илдээд байрлуулж болно.
  8. Мөнгөн цаасаар ороогоод зууханд хийн 25 минут жигнэн. 25 минутын эцэст мөнгөн цаасыг аваад буцаан зуухадаа хийж 8 минут жигнэнэ.
  9. Шоколадаа жижиглэн хэрчинэ. Жижиг саванд кремөө хийгээд буцалгана. Буцалсан цөцгийгөө гал дээрээс аваад шоколадаа нэмж хайлуулна. Бэлэн болсон ганашаа жигнэж бэлтгэсэн тартныхаа сууринд хийгээд хөргөгчинд хийнэ. 1-2 цагийн дараа ганаштай тарт маань сервислэхэд бэлэн болсон байна.
Cafefernando

No comments: