Бриёш: Их хэмжээний масло, өндөг агуулдаг Франц талх.
Жорыг Dorie Greenspan‘in “Baking: From My Home to Yours” номноос авав.
Орц:
* 1/3 стакан бүлээн ус
* 1/3 стакан бүлээн сүү
* 20 гр дрожж (instant)
* 3 3/4 стакан гурил
* 2 цайны халбага давс
* 3 өндөг
* 1/4 стакан сахар
* 340 гр масло (12 тэнцүү хуваана, өрөөний темпратрт)
* Дээр нь түрхэх 1ш өндөг (бага зэрэг устай холино)
Бэлтгэх нь:
- Сүү, ус, дрожоо том саванд хийгээд 10 минут хүлээнэ.
- Гурил, давсаа нэмээд хутгана.
- Өндгөө нэг нэгээр нэмнэ. Зуурна.
- Сахараа нэмнэ.
- Масло нэг нэгээр нэмнэ. Нэмсэн масло маань зуурмагт нийцсэний дараа дараагийн хэсэг маслог нэмнэ.
- Зуурмагаа савандаа наалдахаа больтол нь нухна.
- Зуурмагаа цэвэрхэн алчуураар таглаад 2 дахин том бол хөөтөл нь (ойролцоогоор 1 цаг) хүлээнэ.
- Цагийн дараа зуурмагаа гаргаж ирээд нухаж агаарыг нь гаргана. Дахин алчуураараа таглаад хөргөгчинд хийнэ. 2 цагийн турш 30 минут тутамд зуурмагаа гаргаж ирэн нухаж агаарыг нь гаргаад буцааж хийнэ.
- Зуурмагаа энэ чигээр нь хөргөгчиндөө хонуулна.
- Маргааш нь 2 ширхэг талхны хэв тослон бэлтгэнэ. Зуурмагаа хөргөгчнөөс гаргаж ирээд 2 хуваана. - хуваасан зуурмагаа тус бүр 4 (нийт 8) хуваагаад бөөрөнхийлж дөрөв дөрвөөр нь хэвэнд байрлуулна.
- Хэв тус бүрийг цэвэрхэн алчуураар таглаад өрөөний темпратурт 2 цаг хөөлгөнө.
- Зуухаа 200 градуст халааж бэлтгэнэ.
- 2 цагийн дараа 1 амны халбага устай холиж бэлтгэсэн өндгөө багсны тусламжтайгаар талхан дээрээ зөөлөн түрхэнэ.
- Шаргалттгал нь (30-35 минут) зуухныхаа дунд давхарт жигнэсэний дараа гаргаад өрөөний темпратурт 30-аад минут хөргөнө.
* Нэг хэсэг талхаа агаар орохгүйгээр савлаад 2 сарын турш хөлдөөгчинд хадгалж болно. Талхаа жигнэх үедээ хөлдөөгчнөөдөө хөргөгчиндөө (доод хэсэгт нь) хийгээд маргааш нь гаргаж бөөрөнхийлөөд хэвэндээ тавиж тэр чигээр нь 2 цаг хөөлгөөд 200 градуст 30-35 минут жигнэнэ.
Cafefernando
No comments:
Post a Comment