Thursday, 7 August 2008

Вишнa (sour cherry) чанамал




Орц:

* 1.250 гр вишна
* 1.500 гр сахар
* 4-5 дусал лимоны шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Вишнагаа угаагаад ишийг нь авна, үрийг нь гаргана.
  2. Дээр нь лимоны шүүс, сахараа нэмээд хонуулна. (хонуулсанаар шүүс нь ялгаран ус нэмэлгүй чанамал хийх боломжтой болно.)
  3. Маргааш нь 10 минут жимснүүдээ бяцлалгүйгээр хутгаж буцалгана.
  4. 10 минутын дараа чанамалаа шилэн, том амсартай саванд хийгээд амсарыг нь марлиар таглаад, чанамалаа наранд тавина.
  5. Чанамалаа нарлуулж байхдаа хааяа хааяа хутгах хэрэгтэй.
  6. Бүх сахар нь хайлаад чанамалаа нийцсэний дараа ариутгасан шилэн савлан хадгална.
Зүүлт

* Бүх үйлдэлийн турш модон халбага хэрэглэх хэрэгтэй.
* Наранд чанагдахгүй тул чанамалаа өтгөртөл нь буцалгах хэрэгтэй.
* Буцалгах болон нарлуулах явцад хөөсөвөл хөөсийг модон халбагаа хамж аваад хаях хэрэгтэй.

No comments: