Вики-гийн мэдээллээр бол "Swiss", "American", "European" truffle байдаг бөгөөд доорх жор Swiss truffle-гийн жор юм байна.
Орц:
* 400 гр хар шоколад
* 200 мл крем (heavy cream)
* 40 гр масло
* чимэглэх орц (нухсан хушига, самар, нунтаг сахар, кокос, какао, кофе...)
Бэлтгэх нь:
- Шоколадаа 1 өдрийн өмнөөс хайлуулан бэлтгэх хэрэгтэй.
- Шоколадаа жижиглэж хэрчээд нэг саванд хийнэ. Масло бас жижиглэн хэрчээд тусад нь тавина.
- Кремээ нэг саванд хийн гал дээр тавиад халаана. Буцлаж эхлэнгүүт салгаад шоколадаа нэмнэ. Хутгасаар хайлуулж, нийцүүлнэ. Эцэст нь маслоо нэмнэ. Таглаатай саванд султгаад хөргөгчинд хийж 1 хонуулна.
- Маргааш нь ганашаа гаргаж ирээд (хангалттай хатуурсан байх болно) хүссэн хэмжээгээрээ, халбаганы тусламжтайгаар аван алгаараа бөөрөнхийлнө.
- Бөөрөнхийлсөн ганашаа хүссэн орцондоо (чимэглэх) өнхрүүлээд таглаатай саванд хийгээд хөргөгчинд хадгална.
1 comment:
Well, all I can say is. Im hungry.
Post a Comment