Friday 15 August 2008

Шоколадтай М&M-тэй Жигнэмэг


Орц:

(24 ш жигнэмэгт)

* 2 стакан гурил
* 3/4 цайны халбага сода
* 1 сайны халбага давс
* 225 гр масло
* 1 гр сахар
* 1/2 стакан бор сахар
* 2 өндөг
* 2 цайны халбага ваниллинь охь
* 280 гр bittersweet шоколад, жижиглэн хэрчсэн
* 110 гр M&M

Бэлтгэх нь:
  1. Зухаа 180 градуст халаана. Тавцан дээрээ тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. Дунд зэргийн саванд давс, сода, гурилаа шигшиж, холино.
  3. Өрөөний темпратурт масло нэг минут хутгаж зөөлрүүлнэ. Сахараа нэмээд 2 минут хэрэй холино. Өндгөө нэг нэгээр нэмээд, нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана.
  4. Ваниллины охио нэмнэ.
  5. Холигчныхоо хурдыг хамгийн бага дээр нь тохируулаад гурилаа 3 хувааж нэмнэ. Нэмэх бүрдээ нийцтэл хутгана.
  6. Хэрчиж бэлтгэсэн шоколадаа нэмээд модон халбагаар хутгана.
  7. Бэлэн болсон зуурмагаа 30 минутын турш хөргөгчинд амраана.
  8. 30 минутын дараа зуурмагаа гаргаж ирээд 24 хувааж хоёр алгаараа бөөрөнхийлөөд зөөлөн дарна.
  9. 10-11 минут жигнээд зуухнаасаа гаргана. Гаргангуутаа M&M шоколадаа зөөлөн дарж байрлуулна.

2 comments:

Magnolia said...

ааан. халуун жигнэмэгийг чимэхэд м энд м-ийг сонгох нь зөв юм байна. кекс дотроо шоколадтайгаар хийсэн байдаг нь бас л аль нэг брэндийн шоколадыг хэрэглэсэн байдаг уу /жишээ нь зөвхөн hershey's ч юм уу/. учир нь кекс зууханд жигнэгдэх хугацаанд шоколад хайлаад кексэндээ шингээд алга болчоогүйгээр байдаг даа. тийм кекс хийхэд ямар шоколад сонгох нь зөв бэ.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

M&М-ээ жигнэхээсээ өмнө тавихаар өнгө нь тараад онцгүй болдог гэсэн. Тиймээс жигнэмэгээ халуун дээр нь M&М-ээ жоохон дарж байрлуулах хэрэгтэй. Мэргэжилийнхэн бол бүр том (2,5 кг-аар савлагдсан) шоколад хэрэглэдэг юм билээ. Шоколад ер нь жигнэх явцад хайлаад сүйд болдоггүй. Хар шоколад хэмээн тодотгосон бол 70-аас дээш хувийн шоколад хэрэглэх хэрэгтэй.